Linda Tjørnelund og Kurt Jensen.

Vi bor i et parcelhus i det sydligste Sønderjylland – i Kruså lige ved den dansk/ tyske grænse.

I 1988 købte vi vores første briard Toulouse Haute Sauternes ”Ronja” en dejlig tæve, med sit helt ”eget hoved”.

Hun blev trænet i DCH indtil hun var ca. 8 år gammel.

I 1989 var vi på ferie i sydfrankrig hvor vi tilfældigvis stødte på en briardkennel, som havde hvalpe på det tidspunkt. I 1990 hentede vi så en tæve fra denne kennel Fripoulle des Garrigues Basses ”Lulú”. Det viste sig desværre, at det var en fejl som vi har lært meget af, hun var bange for næste alle former for lyde, så hun kunne ikke bruges i avl.

Lulú trænede agility i DCH.

I 1994 beholdte vi en hanhund af Ronjas andet kuld Mon ami Pour Toujours Baloo ”Buster”. Han var den stærkeste i kuldet, og det var lidt af en udfordring at opdrage ham, men man vokser jo med opgaven.

I oktober 1999, kun 9½ år gammel blev Lulú aflivet på grund af kræft og allerede året efter døde Ronja, 12½ år gammel.

Under en ferie i Belgien i 1999 besøgte vi forskellige kenneler, her fandt vi en kennel med en rigtig dejlig tæve Rashida du Bois d’Howis og bestilte straks en tæve efter hende. I maj 2000 blev hun så født.

Zenia du Champ d’Ardoye er en smuk tæve med et fantastisk temperament, som er vores nye avlstæve.

Zenia træner IPO i DCH.

I december 2002 fik Zenia sit første kuld med Oliver del Conte Rissoso fra Italien. Hun fødte 11 sunde og raske hvalpe, 4 hanner og 7 tæver.

Af denne kombination har vi selv beholdt en tæve "Demi", og har udstationeret en tæve "Diva" hos min Niece. Diva har det samme milde temperament som sin mor, hun gør alt hvad der bliver forlangt af hende. Demi derimod er en tæve der fylder meget, hun har "ben i næsen" og hun er meget intelligent.

 

Sommeren 2003 blev Buster pludselig syg. Efter flere ugers forgæves forsøg på at redde ham døde han i mine arme den 19. juli 2003, vi savner ham utrolig meget.

 

Vi avler kun på hobbybasis (køkkenopdræt) og prøver at lave sunde, nervefaste, racetypiske hunde. Hvalpene bliver født inde i huset og har så senere adgang til haven. Hvalpene bliver præget både på mennesker/børn, andre hunde/dyr og lyde/støj.